Україна

Для ЗСУ уперше вистачає снарядів – Зеленський


Для ЗСУ уперше вистачає снарядів - Зеленський

Жодна з бригад не скаржиться, що немає артилерійський снарядів. І це відбувається протягом останніх двох місяців, підкреслив президент.

Українським військовим уперше за два роки повномасштабної війни вистачає артилерійських снарядів. Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами у п’ятницю, 17 травня.

“Навіть до чеської ініціативи в нас є прогрес. Уперше за роки війни жодна з бригад не скаржиться, що немає артилерійського снаряда. І це відбувається протягом останніх двох місяців”, – заявив глава держави.

Водночас він підкреслив, що усім іще доведеться дуже багато працювати, але чеська ініціатива, за його словами, “буде йти”.

“Про гроші з усіма партнерами проводимо переговори”, – запевнив президент.

Також Зеленський заявив, що відкривається ініціатива, коли партнери даватимуть гроші на виробництво українських дронів і РЕБ.

“Саме в цей конкретний напрям. Технічні показники наших дронів стають кращими. Ми починаємо їх багато виробляти, а на них немає грошей. Тобто, ми можемо виробляти більше, ніж є грошей”, – зазначив він.

Нагадаємо, Чехія планує забезпечити для України близько 1,5 млн снарядів. Їхня орієнтовна вартість складає 3 млрд євро, стверджують джерела.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button