Спорт

ДБР заявило про викриття схеми у МФК Прикарпаття, у клубі відреагували

ДБР заявило про викриття схеми у МФК Прикарпаття, у клубі відреагували

Фото: МФК Прикарпаття
Гравці Прикарпаття можуть бути причетними до злочину

У Державному бюро розслідувань повідомили про розкриття схеми фіктивного зарахування на військову службу.

Державне бюро розслідувань повідомило про виявлення в Івано-Франківській області схеми фіктивного зарахування на військову службу за участі футбольного клубу. Зокрема йдеться, що родичів керівництва міста та гравців місцевої професійної команди незаконо зараховували до армії.

Завдяки схемі учасники справи отримали можливість не проходити військову службу, фактично ухиляючись від мобілізації. Крім того, вони отримували грошове та матеріальне забезпечення з державного бюджету.

Зазначимо, що єдиним професійним футбольним клубом в Івано-Франківську є Прикарпаття, яке виступає у Першій лізі.

Зазначається, що під час розслідування було проведено близько 30 обшуків на Івано-Франківщині. Вже розпочато розслідування за статтею “перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану”.

У Прикарпатті вже відреагували на закиди з боку ДБР. Клуб випустив заяву, у якій висловив незгоду з діями правоохоронців.

“Так, служили і служать: ходять в наряди як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК Прикарпаття, і про це публічно було заявлено у квітні 2022 року.

3 того часу частина була демобілізована і припинила співпрацю з клубом. Частина далі проходить службу і бере участь в житті команди Прикарпаття-ЗСУ.

Чекаємо об’єктивного розслідування!” – йдеться в заяві на сайті клубу.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення Прикарпаття оголосило, що 14 гравців та тренери команди вступили до лав ЗСУ.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button