Україна

У жовтні може з’явитись Єдиний реєстр зброї


У жовтні може з явитись Єдиний реєстр зброї

Система документуватиме повний “життєвий” цикл зброї – від його імпорту чи виробництва до продажу та знищення.

Якщо найближчим часом законопроект №5708 “Про право на цивільну вогнепальну зброю” ухвалено не буде, то Міністерство внутрішніх справ шляхом внесення відповідних змін до відомчих підзаконних нормативних актів до кінця жовтня розпочне роботу Єдиного реєстру зброї. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

“Процедури та процеси, які автоматизує система, тестуються. Якщо відповідний закон найближчим часом ухвалено не буде, шляхом внесення змін до відомчих підзаконних нормативних актів, до кінця жовтня запускаємо Єдиний реєстр зброї в промислову експлуатацію вже з тим набором сервісів, які готові та можливі наразі”, – зазначив заступник міністра.

Бондаренко підтвердив, що Реєстр може повноцінно розпочати діяти вже наприкінці жовтня, і громадяни зможуть вносити туди інформацію.

“Вони зможуть бачити у ньому інформацію про себе, розуміти актуальність термінів документів, отримувати нові сервіси тощо”, – пояснив Бондаренко.

За інформацією чиновника, коли МВС запроваджуватиме реєстр вже у промислову експлуатацію, міністерство отримає сертифікат про захищеність системи від несанкціонованого доступу – так званий атестат відповідності комплексної системи захисту інформації, що видається Держспецзв’язку.

Заступник міністра сказав, що ця система документуватиме повний “життєвий” цикл зброї – від його імпорту або виробництва до продажу та знищення, що сприятиме створенню умов запобігання її незаконному обігу. Буде вдосконалено дозвільно-реєстраційну діяльність, автоматизовано процеси формування, видачі та обліку дозвільних документів на зброю та створено відповідні електронні сервіси для громадян та суб’єктів господарювання.

“Зокрема, функціонал Реєстру передбачає створення електронного кабінету власника зброї, через який особа може подавати заявку на придбання та зберігання зброї, зміну місця зберігання, проводити актуалізацію даних та здійснювати інші обов’язкові процедури”, – уточнив чиновник.

Повідомляється, що у реєстрі зберігатиметься інформація про логічний зв’язок громадянина та зброї.

Нагадаємо, двом військовим у Чернігові після вибуху на виставці повідомили про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button