Цікаве

Українка увійшла в ТОП-50 найвпливовіших жінок світу старших за 50 років

71-річна Філя Жебровська очолює наглядову раду однієї з найстаріших та найбільших фармацевтичних компаній України «Фармак»

Журнал Forbes опублікував перелік найвпливовіших жінок старших за 50 років.

До переліку увійшла одна українка — економістка та підприємниця, 71-річна Філя Жебровська. Вона очолює наглядову раду однієї з найстаріших та найбільших фармацевтичних компаній України «Фармак», – інформує 1News.

«Одна з найбагатших та найуспішніших бізнес-леді в Україні, Жебровська допомогла виростити фармацевтичну компанію «Фармак» в один з найбільших експортерів фармацевтичних препаратів в Україні. Вона була генеральним директором компанії з 1995 по 2007 рік і лишається головою її наглядової ради протягом останніх 14 років», — зазначають у Forbes. Крім того, Жебровська володіє 100 патентами в Україні.

Також до переліку потрапили співзасновниця компанії BioNTech Озлем Тюреджі, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, білоруська письменниця Світлана Алексієвич, британська акторка Джуді Денч, очільниця МВФ Крісталіна Георгієва, президент Європейського центробанку Крістін Лагард, президент Танзанії Самія Сулуху Хассан та інші.

Джерело: Бабель

Back to top button