Спорт

Бокс ризикує втратити статус олімпійського виду спорту

Остаточне рішення про проведення боксерського турніру на Олімпійських іграх 2020 буде ухвалено на наступній сесії МОК

Міжнародний олімпійський комітет заморозив плани з проведення боксерського турніру на Іграх-2020 у Токіо.

Про це повідомляє 1NEWS.

Таке рішення було ухвалено після початку розслідування відносно Міжнародної асоціації аматорського боксу (AIBA), яке може привести до припинення діяльності організації. МОК не влаштував доповідь AIBA з питань управління, фінансів і антидопінгу. Організація визнала прогрес AIBA в області суддівства і антидопінгу, але зазначила, що сфери фінансів, управління та етики ще викликає питання. Зокрема, призначення Гафура Рахімова на пост глави AIBA, оскільки функціонер знаходиться під санкціями Міністерства фінансів США і підозрюється в зв’язках з міжнародною злочинною мережею.

МОК також призупинив фінансування AIBA, продаж квитків, затвердження та впровадження системи кваліфікаційного відбору спортсменів, тестових заходів і остаточне доопрацювання графіку змагань. AIBA заборонено використовувати олімпійські об’єкти і символи для рекламних матеріалів, але підготовка до проведення боксерського турніру на ОІ-2020 буде розглядатися на той випадок, якщо AIBA буде відповідати всім критеріям МОК. МОК підкреслює, що докладає всіх зусиль для захисту спортсменів і фінансування атлетів продовжиться, але не через національні федерації.

Остаточне рішення про проведення боксерського турніру на Олімпійських іграх 2020 буде ухвалено на наступній сесії МОК, яка відбудеться в 2019 році в швейцарській Лозанні. Олімпійські ігри 2020 року пройдуть з 24 липня по 9 серпня у Токіо.

Джерело: Чемпіон

Back to top button