Світ

Прем’єр Румунії під час візиту до Ізраїлю засудив атаки ХАМАС

Прем єр Румунії під час візиту до Ізраїлю засудив атаки ХАМАС

Фото: Марчел Чолаку, Твіттер

Прем’єр Румунії відвідав Ізраїль

Прем’єр Румунії наголосив на необхідності та невідкладності встановлення тривалого миру на Близькому Сході.

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку під час візиту до Ізраїлю висловив солідарність із ізраїльським народом і рішуче засудив терористичні атаки ХАМАС. Про це він повідомив у соцмережі Х.

“Я приїхав до Ізраїлю, щоб безпосередньо передати ізраїльському народу і румунській діаспорі в Ізраїлі послання миру, рішуче засуджуючи терористичні звірства ХАМАСу”, – зазначив Чолаку.

Він також закликав сприяти створенню гуманітарних коридорів у Газі.

“У моїх дискусіях з прем’єр-міністром Нетаньягу я визнав право Ізраїлю на самооборону, поважаючи при цьому міжнародне гуманітарне право. Цивільні особи, жінки та діти, повинні бути врятовані”, – заявив Чолаку.

Прем’єр Румунії наголосив на необхідності та невідкладності встановлення тривалого миру на Близькому Сході. Він запевнив, що Румунія готова надати допомогу, поки ця мета не буде досягнута.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі та щоденно атакує об’єкти угруповання в секторі Газа.

Як повідомлялося, король Йорданії заявив про загрозу розширення війни на Близькому Сході.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button