Світ

Білорусь могла договоритись з Іраном щодо виробництва Шахедів – ISW

Білорусь могла договоритись з Іраном щодо виробництва Шахедів - ISW

Фото: mil.in.ua

Голова іранського міноборони відповідає за переговори щодо закупівлі й реалізації військової техніки

Голова білоруського міноборони Віктор Хренін міг підписати з іранським колегою Реза Аштіані договір щодо безпілотників, вважають експерти.

Білорусь поглиблює співпрацю з Іраном у воєнній сфері на тлі спільної допомоги РФ у повномасштабну вторгненні в Україну. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті. 

Експерти зазначають, що міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Віктор Хренін під час візиту в Іран на зустрічі з іранським колегою – бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані, міг укласти договір щодо безпілотників.

“Хренін і Аштіані, імовірно, обговорювали питання продажу озброєнь під час своєї зустрічі. Білорусь, можливо, також намагалася укласти угоду про виробництво іранських безпілотників Шахед на своїй території”, – зазначили аналітики.

В ISW додали, що голова іранського міноборони відповідає за переговори щодо закупівлі й реалізації військової техніки.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Євросоюз готує нові санкції проти Білорусі. При цьому не планувалося жодних винятків щодо скасування обмежень проти білоруських виробників калійних добрив, серед яких – Білоруськалій, що лобіювали деякі країни ЄС.

Депутати ЄП закликають Гаагу видати ордер на арешт Лукашенка

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button