Україна

Петиція до Зеленського про скасування військового обліку для жінок набрала необхідну кількість голосів

За законом, глава держави не зобов'язаний виконувати вимоги петиції, які набрали необхідні підписи, але повинен обов'язково на них відреагувати

Електронна петиція про скасування наказу міністерства оборони України щодо розширення переліку спеціальностей, представниці яких відтепер є військовозобов’язаними і мають стати на військовий облік, набрала необхідні для розгляду президентом Володимиром Зеленським 25 тисяч голосів.

Про це повідомляє 1News.

Петиція зібрала голоси всього за п’ять днів: її створили 23 грудня.

“Відмінити наказ міністерства оборони України від 11 жовтня №313! Користуватися переліком лише тих спеціальностей, що визначені постановою уряду №711 від 14 жовтня 1994 року”, – йдеться у ній.

Авторка петиції Яна Рашевченко пише, що наказом міноборони “начебто змінився лише перелік, але згідно нього майже усі жінки України повинні бути військовозобов’язаними”.

“Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації”, – наголошується в петиції.

За законом, глава держави не зобов’язаний виконувати вимоги петиції, які набрали необхідні підписи, але повинен обов’язково на них відреагувати.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button