Україна

Арестович спростував інформацію про взяття Лисичанська росіянами


Арестович спростував інформацію про взяття Лисичанська росіянами

Ситуація у місті та навколо нього склалася загрозлива і розв’язка стане відомою за добу-дві, зазначив Арестович.

 

Російські війська не захопили Лисичанськ Луганської області. Про це у суботу, 2 липня, заявив радник глави Офісу президента Олексія Арестович в ефірі Фейгін LIVE.
 
“Немає їх у центрі Лисичанська, вони не взяли його під контроль, вони на південних околицях Лисичанська. Намагаються вести бої, підпадають під роздачу наших військ”, – сказав Арестович.
 
За його словами, противнику вдалося невеликими силами пройти Сіверський Донець із півночі та опинитися у Привіллі на північно-західній околиці Лисичанська.
 
“Отож ситуація дійсно стала загрозливою, вирішиться вона протягом доби-двох. Тоді стане зрозуміло, що там і до чого”, – додав Арестович і уточнив, що розв’язка буде ясною вже до понеділка, 4 липня.
 
Він також зазначив, що у разі захоплення міста російські війська просуватимуться звуженим фронтом із збільшеною щільністю військ.
 
Фейки про “захоплення” центру Лисичанська почали розповсюджувати пропагандистські російські ЗМІ, зокрема РИА Новости. Кремлівські рупори показали серію відео нібито з Лисичанська.
 
Крім того, окупанти заявили, що українська армія нібито відступила, висадивши в повітря адміністративні будівлі, зокрема мерію міста. Бойовики додали, що “до кінця дня мають намір звільнити Білогорівку”, розташовану поблизу Лисичанська.
 
Раніше у ВСУ повідомили, що найскладніша ситуація на сході України наразі залишається на Лисичанському та Бахмутському напрямках, а також у Харківській області.
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button