Події

У Києві затримали колишнього чиновника КМДА за підозрою у привласненні 13 мільйонів гривень

У спільники він взяв шістьох своїх підлеглих – заступників, начальника відділу, завідувача сектора, головного спеціаліста та уповноваженого з питань закупівель

«Схему» привласнення бюджетних коштів організував колишній директор Департаменту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Про це інформує 1NEWS.

У спільники він взяв шістьох своїх підлеглих – заступників, начальника відділу, завідувача сектора, головного спеціаліста та уповноваженого з питань закупівель.

Частина із них – діючі працівники.

Кожен з учасників «схеми» виконував свою роль: координація дій, забезпечення підпису під договорами, розробка «потрібної» тендерної документації.

Полягала «схема» у наступному: за результатами відкритих торгів посадовці уклали ряд договорів з підконтрольним підприємством про постачання медичних виробів та засобів особистої гігієни за завищеними цінами.

При цьому цінова надбавка склала 106%, чим бюджету Києва завдано понад 13 млн грн збитків. Отримані кошти розподілили між усіма учасниками угруповання.

Поліцейські провели обшуки за місцями проживання та роботи зловмисників. Виявили та вилучили документи та «чорнові» записи, що підтверджують протиправну діяльність останніх.

Крім цього, організатору та шістьом учасникам угруповання слідчі слідчого управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозри.

Джерело: Нацполіція

Back to top button