Спорт

30 років тому Бубка виграв “золото” Олімпіади в Сеулі

28 вересня 1988 року на Олімпійських іграх у Сеулі (Республіка Корея) українець Сергій Бубка здійснив стрибок із жердиною на 5,90 м, який підняв його на найвищу сходинку олімпійського п’єдесталу, інформує 1NEWS.

 

За роки своєї славетної кар’єри уславлений спортсмен 10 разів ставав чемпіоном світу, здобув титул чемпіона Європи, був володарем Кубку Європи, Кубка світу і 35 разів встановлював рекорди планети, нагадує офіційний сайт НОК України.

“Рекорд Сергія Бубки на відкритому повітрі, який він встановив 1994 року, стрибнувши на 6,14 м, залишається ніким не побитим і донині. За найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті український атлет занесений до Книги рекордів Гіннесса. За визначні  спортивні досягнення, особисті заслуги у піднесенні міжнародного авторитету нашої держави Бубці першому серед вітчизняних спортсменів було присвоєно звання Героя України”, – зазначається у повідомленні.

Після закінчення спортивної кар’єри Сергій Бубка став успішним спортивним менеджером. Нині він входить до керівництва світового спорту, обіймаючи керівні посади у Міжнародному олімпійському комітеті, де є членом виконкому, та у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій  (IAAF) – перший віце-президент. З 2005 року легендарний легкоатлет очолює Національний олімпійський комітет України.

 

 

 

Back to top button