Події

Звільнимо Крим ― і Чорне море стане безпечним, ― Вадим Скібіцький ❗️ Усі попе…

???? Звільнимо Крим ― і Чорне море стане безпечним,  ― Вадим Скібіцький
 
❗️ Усі попередні безпекові ініціативи для Чорного моря, які надходили, зокрема, й від держав-членів НАТО, раніше гальмувались через фактор «а що скаже росія?», однак тепер ставити такі питання немає необхідності.
 
???? Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в прямому ефірі телемарафону «Єдині новини».
 
«Настав час, коли питати росію немає необхідності ― вона агресор, вона реально пірат в Чорному морі, вона перешкоджає нормальному цивільному судноплавству. Через це тут необхідна єдина позиція зацікавлених країн, країн регіону, країн НАТО, країн, які можуть дати гарантії безпеки у Чорному морі, зокрема США та Велика Британія. Туреччина повинна сказати своє слово», — пояснив Вадим Скібіцький.
 
☝️ Коментуючи чорноморську безпекову проблематику, представник Воєнної розвідки України нагадав про цілі окупації Криму росією та створені нею загрози.
 
«І окупація, і нарощування військового потенціалу в Криму були  здійснені з двох причин. Перша ― це повне панування у Чорному морі, а друга ― це проекція сили на Середземномор’я: та ж сама Сирія, та ж сама Африка і вихід в Атлантичний океан», —  зазначив він.
 
✔️ Вадим Скібіцький уточнив, що домінування агресора у повітряному просторі Чорного моря та російські берегові ракетні комплекси є загрозою не тільки для військового, а й для цивільного судноплавства. Тож усі зацікавлені держави повинні шукати ефективних шляхів нейтралізації російської воєнної сили у регіоні.  
 
‼️ Цілковиту ж безпеку Чорного моря гарантує тільки деокупація Криму.  
 
«Повірте, коли ми повернемо наш Крим, Чорне море стане безпечним — це однозначно», — наголосив Вадим Скібіцький.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Video is too big

Back to top button