Події

​​ Зміна тактик, цілей і спроможностей хакерських груп уряду рф та контрольован…

​​???? Зміна тактик, цілей і спроможностей хакерських груп уряду рф та контрольованих ним угруповань: прогнози

???? Держспецзв’язку підготувала аналітичний звіт про російські кібероперації, де ми досліджуємо загрози з боку ворожих хакерських угрупувань.

???? Фахівці Держспецзв’язку передбачають зростання кількості складних атак на ланцюжки постачання. Компанії, які розробляють програмне забезпечення для критичної інфраструктури та військових, зазнаватимуть активних цілеспрямованих кібернападів у довгостроковій перспективі.

Ворог, ймовірно, використовуватиме більш комплексні атаки та інструменти, включно з розробкою і розгортанням дуже складного шкідливого програмного забезпечення, яке має ширше розповсюдження, здатне атакувати різні операційні системи. Підвищення складності атак підкреслює потребу в постійному вдосконаленні засобів захисту організацій з метою випередження загроз, що зростають.

????‍???? росія залучає дедалі більшу кількість нових людей для нападів у кіберпросторі, зокрема, молодь. Для її навчання використовують західні матеріали, готуючи нове покоління патріотично мотивованих хакерів, які в майбутньому легко можуть стати суб’єктами кіберзагрози чи операторами програм-вимагачів.

????️ Наше незмінне завдання – посилювати кіберзахист на всіх рівнях.

????️ Повний текст звіту – за посиланням:

UA ????

EN ????

???? Також ви можете ознайомитися з нашим попереднім звітом????
Russia’s Cyber Tactics: Lessons Learned 2022.

Back to top button