Події

​​‼️ Зловмисники вчергове використовують для кібератак проти держорганів елек…

​​‼️???? Зловмисники вчергове використовують для кібератак проти держорганів електронні листи на тему «рахунків» та «переказів»

???? Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила та дослідила факт розповсюдження хакерським угрупуванням UAC-0057 електронних листів із використанням скомпрометованих облікових записів з темою, що стосується рахунків та переказів.

Зловмисники розповсюджують XLS-документи «PerekazF17304072023.xls» та «Rahunok05072023.xls». Вони містять макрос, який здійснює запуск шкідливої програми PicassoLoader. На момент дослідження PicassoLoader забезпечував завантаження, дешифрування та запуск шкідливої програми njRAT.

Як зазначають фахівці CERT-UA, якщо на комп’ютері застосовуються продукти Avast, FireEye, Fortinet, то шкідливу програму запущено не буде.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA закликає відповідальних співробітників організацій не ігнорувати повідомлень про виявлення ознак аномальної активності та вживати невідкладних заходів зі зменшення «поверхні» атаки.

ℹ️ Більш детальна інформація щодо невідкладних заходів кіберзахисту доступна за посиланням ????
???? https://cert.gov.ua/article/1751036

Back to top button