Події

️ «Збиті льотчики росії»: 3 вересня ― прем’єра фільму про спротив окупантам у не…

????️ «Збиті льотчики росії»: 3 вересня ― прем’єра фільму про спротив окупантам у небі
 
???? У неділю, 3 вересня 2023 року, о 22:15 в ефірі національного телемарафону вийде документальний фільм «Збиті льотчики росії» із циклу «Воєнна розвідка України».
 
✔️ Стрічка описує найвизначніші епізоди протистояння Сил безпеки та оборони України повітряній навалі росіян під час повномасштабного вторгнення й містить:  
 
????приголомшливі кадри знищення літаків, вертольотів, ракет та дронів росії;   ????️‍унікальні свідчення українських розвідників, пілотів та зенітників;  
????показові історії полонених російських льотчиків.
 
▫️ Також у фільмі вперше розкрито деталі чи не найуспішнішої за всю історію нашої держави спецоперації ГУР МО України під кодовою назвою «Синиця».
 
▫️ Завдяки ретельно спланованованій та чіткій роботі наших воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ вкс рф, завантажений компонентами до бойових літаків.
 
«Змогли знайти правильний підхід до пілота, вивезти непомітно всю [його] родину, і, зрештою, створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. На жаль, вони були знищені. Хотілося б [узяти] живими, але маємо що маємо», ― сказав про спецоперацію начальник ГУР МО України Кирило Буданов.
 
«Операція ГУР МО України «Синиця» була дуже подібною до операції «Діамант», яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти на той час найсучасніший радянський МІГ-21. Цю унікальну історію правильного російського льотчика, поміж кількох набагато більш трагічніших історій неправильних російських пілотів, покажемо у неділю, 3 вересня», ― анонсував автор циклу «Воєнна розвідка України» Артем Шевченко.

 
????️ Неділя, 3 вересня 2023 року. ????22:15.
????Телемарафон «Єдині новини».
????️Прем’єра д/ф  «Збиті льотчики росії».
 
???? У День Воєнної розвідки, 7 вересня, документальний фільм «Збиті льотчики росії» також буде опублікований на YouTube-каналі ГУР МО України.

YouTube
“Збиті льотчики росії”. Анонс

У неділю, 3 вересня 2023 року, о 22:15 в ефірі національного телемарафону вийде документальний фільм “Збиті льотчики росії” із циклу “Воєнна розвідка України”.

Back to top button