Події

Збирав та передавав представникам країни-агресора дані про ЗСУ у Миколаєві – д…

Збирав та передавав представникам країни-агресора дані про ЗСУ у Миколаєві – до 8 років позбавлення волі засуджено місцевого мешканця

???? Прокурори довели, що упродовж квітня-червня 2022 року мешканець Миколаєва, будучи активним учасником телеграм-каналу проросійської спрямованості, декілька разів поширив у ньому інформацію про розташування на території міста бойових позицій Збройних Сил України.

????При цьому він зазначав конкретні координати. Отримані дані окупанти планували використати для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських захисників.

????Також чоловік поширював інформацію про виправдовування збройної агресії рф проти України та дискредитував дії військових ЗСУ.

????1 липня 2022 року його було затримано. Увесь час він перебував під вартою.

????За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав винним прихильника држави-агресора.

????Йому інкримінували несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення, розміщення ЗСУ та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників ( ч. 3 ст. 114-2, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

????Інформатору окупантів призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

????У суді він визнав свою провину – щиро розкаявся та заявив, що повністю переосмислив свої дії та змінив власні погляди щодо війни в Україні.

Більше

Back to top button