Події

Заволоділи нерухомістю громади більш ніж на 10 млн грн: одеські поліцейські в…

???? Заволоділи нерухомістю громади більш ніж на 10 млн грн: одеські поліцейські викрили організовану злочину групу шахраїв

Учасникам угруповання, на чолі з депутатом міськради, поліцейські вже повідомили про підозри за низкою статей Кримінального кодексу України.

Встановлено, що організатор злочину до «роботи» залучив знайомого адвоката та інших наближених і довірених осіб. Перший був «правою рукою», ще двоє очолили підставні підприємство та організацію.

Фігуранти укладали з територіальною громадою міста Одеси договори оренди приміщень з метою подальшого викупу на неконкурентній основі.

Надалі за підробленими документами змінювали геометричну форму, збільшували площу об’єктів та реєстрували права власності.

З нежитлових приміщень робили квартири, ремонтували їх та продавали добросовісним покупцям, а отримані гроші ділили між всіма учасниками угруповання.

У такий спосіб, починаючи з 2011 року, зловмисники привласнили нерухоме комунальне майно на загальну суму понад 10 мільйонів гривень, частину якого продали.

???? Деталі ТУТ

???? Facebook | X | Instagram | TikTok

Back to top button