Події

Затримано жінку, яка передавала розвіддані про дислокацію Сил оборони та «прил…

Затримано жінку, яка передавала розвіддані про дислокацію Сил оборони та «прильоти» по припортовій зоні на Одещині

????За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жительці Одещини за фактами несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення і розташування Збройних Сил України, а також виправдовування збройної агресії рф та глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, жінка упродовж вересня-жовтня 2023 року збирала інформацію про місця дислокації та пересування підрозділів українських Сил оборони в Одеській області.

????Розвіддані передавала представникам так званої «народної міліції днр» через свого сина, який проживає в рф.

????Вона інформувала про ворожі «прильоти» в регіоні, зокрема по припортовій зоні, а також коригувала здійснення повторних атак.

????Така «діяльність» сприяла державі-агресору для вогневого ураження об’єктів та отримання відомостей про наслідки.

????У телефонних розмовах з сином жінка закликала до знищення українців, підтримувала дії російських військових у нашій країні та заперечувала факт існування України як незалежної і суверенної держави.

????Підозрювана мала намір виїхати в росію. Її протиправну діяльність задокументували, а виїзд на територію держави-агресора попередили.

????Наразі жінці обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

????Крім того, на підставі здобутих доказів слідство готує повідомлення про підозру її синові за ч. 3 ст. 114-2 КК України.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Back to top button