Події

Затримано гендиректора ливарного заводу з Донеччини, який продавав продукцію …

Затримано гендиректора ливарного заводу з Донеччини, який продавав продукцію в рф та сплачував мільйонні податки терористам

????За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру генеральному директору ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» з міста Макіївка на Донеччині.

????Йому інкриміновано фінансування тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

????За даними слідства, після тимчасової окупації терористичною організацією «днр» і збройними формуваннями рф частини регіону у 2014 році було захоплено українські підприємства, у тому числі ливарний завод.

????Загарбники перереєстрували підприємство як власність окупаційної влади у так званому «департаменте государственной регистрации минисрерства доходов и зборов днр» та призначили гендиректора.

????На цій посаді підозрюваний провадив господарську діяльність з державою-агресором. Продавав ливарну продукцію як підприємствам в рф, так і суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території України.

????Слідством встановлено, що впродовж 2017-2022 років товариство сплатило до бюджету так званої «днр» податків на 36,7 млн російських рублів, що становить 14 млн грн. Цим здійснило матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації.

????У 2019 році чоловік виїхав на підконтрольну Україні територію, але мав вплив на підприємство.

????Наразі гендиректора ливарного заводу затримано та обрано йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

????У кримінальному провадженні проводиться всебічне дослідження обставин кримінального правопорушення.

????Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button