Події

Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова провела нараду з керівни…

Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова провела нараду з керівництвом органів правопорядку Черкаської області
 
????Вікторія Літвінова підкреслила, що зусилля усіх органів правопорядку мають бути консолідовані, аби боротися з викликами, що виникають у протидії злочинності під час російської збройної агресії.
 
???? Гострим сьогодні є питання швидкого та повного збору доказів у кримінальних провадженнях за фактами ракетних обстрілів цивільних об’єктів на Черкащині та загибелі мирних людей. Також маємо спрямувати зусилля на викриття фактів державної зради, колабораційної діяльності, глорифікації агресора, насамперед серед представників органів влади та правоохоронних органів, – зазначила Вікторія Літвінова.
 
????Заступник Генпрокурора наголосила, що актуальним є виявлення фактів зловживань під час розпорядження гуманітарною допомогою. Об’єми гумдопомоги по Черкаській області – надвеликі.
 
????Також вона звернула увагу на недоліки в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку. Чітко окреслила пріоритетні напрями роботи. Серед них – протидія злочинам у бюджетній сфері, викриття правопорушень у земельній сфері, протидія корупції та організованій злочинності, боротьба з протиправним використанням природних ресурсів, наркозлочинність тощо.
 
????Напрямами, які під час війни потребують особливої уваги, також є профілактика домашнього насильства та захист прав дітей.
 
???? Черкащина – одна з областей, де з 1 червня цього року ми запровадили реалізацію пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Ваше завдання – його практичне втілення. Забезпечення дотримання інтересів дітей у провадженнях за їх участі, – додала вона.
 
????Присутні озвучили свої пропозиції, напрацювання та визначили конкретні кроки, спрямовані на вирішення наявних проблемних питань.
 
????Перебуваючи на Черкащині, Вікторія Літвінова також провела у Черкаській обласній прокуратурі підсумкову нараду за результатами роботи у першому півріччі цього року.

Back to top button