Події

Замовні публікації не врятували: БЕБ оголосило про підозру керівникам компані…

Замовні публікації не врятували: БЕБ оголосило про підозру керівникам компаній-виробників консерв для Міноборони

Попри тиск, звернення до ГО, скарги та численні публічні звинувачення детективи БЕБ повідомили про підозру в ухиленні від сплати 32 млн грн податків двом керівникам товариств, що виготовляли консервну продукцію.

➡️Працівники БЕБ викрили групу компаній в ухиленні від сплати податків. Встановлено, що вони співпрацювали з виробником напівфабрикатів, бенефіціарним власником якого є громадянин рф.

Зазначені компанії працювали у Київській області та виготовляли консервну продукцію, яка через посередників постачалася на замовлення Міноборони.

➡️Аби ухилитись від сплати податків, їх службові особи залучили до незаконної діяльності діючих та колишніх керівників товариств та фізичних осіб-підприємців (ФОП). Всі компанії використовували одні й ті ж самі приміщення та оформлювали одних і тих самих працівників.

➡️Товариства перераховували кошти на рахунки ФОПів за нібито надані транспортні та інші послуги. ФОПи за готівку закуповували м’ясну сировину та постачали її цим же товариствам для виготовлення консерв. Водночас виробники не дотримувалися санітарних норм, що могли мати негативні наслідки для замовників та споживачів консерв.

Реалізація та придбання м’ясної продукції не відображалася в податковій звітності.

❗️Таким чином державному бюджету України було завдано збитків у розмірі понад 32 млн грн несплачених податків.

Під час слідства підозрювані всіляко намагались дискредитувати роботу детективів: звертались до громадських організацій, залучали ЗМІ та публічно безпідставно звинувачували Бюро у тиску, спекулюючи співпрацею з Міноборони.

Однак, за рішенням суду, консервну продукцію без документального походження, яка знаходилася поза балансом товариств арештовано. А двом керівникам товариств повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво – Офіс Генерального прокурора.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button