Події

​​ «Закликаємо партнерів активізувати та посилити підтримку України у відновл…

​​???? «Закликаємо партнерів активізувати та посилити підтримку України у відновленні телеком-інфраструктури», – Юрій Щиголь

22-23 травня в Румунії відбувся ITU Regional Development Forum for Europe – Форум регіонального розвитку для Європи, організований Міжнародним союзом електрозв’язку (МСЕ). Одну з панелей заходу присвятили розгляду питання імплементації Резолюції Ради МСЕ 1408 стосовно підтримки України у відновленні телеком-інфраструктури.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь у зверненні до учасників Форуму нагадав, що росія продовжує вести проти України жорстоку війну, руйнуючи та знищуючи передусім цивільну інфраструктуру. В тому числі – телекомунікації, інфраструктуру телебачення та радіо. Окупанти не тільки знищили обладнання на мільярди доларів, а й перехоплюють канали зв’язку, частоти мовлення тощо.

???? «Ми вдячні за підтримку, яку надає Україні МСЕ. Відновлення інфраструктури України сприяє соціально-економічному розвитку кожної з держав-членів та досягненню цілей сталого розвитку. Водночас ми закликаємо партнерів активізувати та посилити підтримку України, зокрема – через Спеціальний фонд, створений на виконання Резолюції 1408. Це – важливий практичний інструмент для відновлення галузі електрозв’язку України», – зазначив Юрій Щиголь.

Під час заходу представники Швеції, Литви, Польщі, Іспанії, Великої Британіїї, Словенії виступили зі словами підтримки України, а також розповіли про надану нашій державі допомогу. Серед іншого, це – забезпечення обладнанням, гуманітарна допомога, сприяння у посиленні трансляції українського радіосигналу для боротьби з російською пропагандою, започаткування та підтримка проєктів та ініціатив, спрямованих на створення стійкого цифрового середовища, тощо.

???? Нагадаємо, минулого року відбулася Повноважна конференція МСЕ, під час якої обрали керівний склад Союзу та його органів. Уперше представники росії не увійшли до складу Ради МСЕ, а кандидат від рф програв у боротьбі за посаду Генерального секретаря організації.

????️ Фото ілюстративне.

Back to top button