Події

Закликав до зміни меж території України та насильницької зміни влади – повідом…

Закликав до зміни меж території України та насильницької зміни влади – повідомлено про підозру журналісту державної телерадіокомпанії рф

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру уродженцю Донеччини – відомому проросійському спецкореспонденту «Всероссийской государственной телевизионной и радиовещательной компании».

????За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України він розпочав активну інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором.

????Підозрюваний займався виготовленням і розповсюдженням матеріалів, які містили публічні заклики до дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України, ведення агресивної війни проти нашої держави, зокрема із застосуванням ядерної зброї.

????Ці матеріали поширювалися через російські інформаційні ресурси «Смотрим», на його власному Телеграм-каналі та на одному з россайтів. В оприлюднених пропагандистських відео також виправдовувалася і визнавалася правомірною збройна агресія рф проти України, розпочата ще у 2014 році, та тимчасова окупація її території.

????Крім того, підозрюваний, використовуючи ці відеохостинги та широку аудиторію своїх підписників, поширював відеоматеріали, спрямовані на формування думки користувачів мережі Інтернет про необхідність насильницької зміни державної влади в Україні.

????Пропагандисту інкримінують розповсюдження матеріалів із закликами до насильницьких дій, спрямованих на зміну меж території України, колабораційну діяльність, а також глорифікацію збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button