Події

#захисти_свій_дім #добровольці “Це наше рідне село, це наша земля і ми маємо її…

#захисти_свій_дім
#добровольці

“Це наше рідне село, це наша земля і ми маємо її захищати”, – Віталій Варяниця, пожежний-доброволець з Миколаївщини

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення 33-річний Віталій Варяниця займався фермерством. Жив у рідному селі Шевченкове на Миколаївщині. Війна внесла корективи в його життя. В один день успішний підприємець вирішив об’єднати небайдужих односельців та стати на захист рідного села від вогняного лиха.

На початку пожежні-добровольці з с. Шевченкове не мали на озброєнні ані спеціальної техніки, ані оснащення. Перший пожежний автомобіль вони відкопали з-під зруйнованої будівлі добровільної пожежної команди с. Луч. Привели у боєздатний стан та виїжджали на гасіння пожеж. Керівництво ГУ ДСНС Миколаївщини допомогло із забезпеченням підрозділу бойовим одягом та оснащенням. Також долучилися волонтери. Завдяки спільній допомозі сьогодні добровольці мають вже два нові пожежні автомобілі.

????Зараз треба розв’язувати іншу проблему – заміновані вибухонебезпечними предметами поля, відкриті території. Коли хлопці виїжджають на ліквідацію пожеж в таких місцевостях існує ризик травмування особового складу. Але ані зараз, ані тоді, коли прилітало майже щодня, жоден з нас ні на мить не вагався, попри ризик для свого життя, ми боролись з вогнем. Адже це наше рідне село, це наша земля і ми маємо її захищати”, – каже Віталій Варяниця.

????Деталі

???? СайтFbTwInstaYouTube

Video is too big

Back to top button