Події

Загибель людей через недопуск до укриття – повідомлено про підозру директору Д…

Загибель людей через недопуск до укриття – повідомлено про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА

???? За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

???? 1 червня 2023 року у Деснянському районі міста Києва внаслідок обстрілу ворогом столиці загинуло троє людей, у тому числі малолітня дитина, ще семеро громадян отримали травми різного ступеню тяжкості.

????За даними слідства, підозрюваний несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території міста Києва.

???? Упродовж часу перебування на посаді він не визначив реальні потреби фонду захисних споруд цивільного захисту у столиці.

????Внаслідок цього з 4655 захисних споруд цивільного захисту лише 3041 об’єкт виявився придатним для використання, а решта є непридатними та обмежено придатними.

????З метою приховування своєї службової недбалості та створення хибного уявлення про ефективність роботи він надав вказівку підлеглим працівникам створити в мережі Інтернет мапу укриттів м. Києва та забезпечити її наповнення інформацією про розташування захисних споруд цивільного захисту.

???? Кияни, будучи введеними в оману інформацією, розміщеною на мапі, після оповіщення про загрозу повітряної атаки вирушали за адресами, за якими укриттів не існувало або вони були зачинені чи не придатні для використання, чим наражали себе на небезпеку.

????З цього приводу з 24 лютого 2022 року по 1 червня 2023 року на адресу очолюваного підозрюваним Департаменту надійшло понад 400 скарг громадян, а також звернення голів РДА, які були залишені без належного реагування.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

???? Досудове розслідування – СУ ГУ НП у м. Києві, Деснянського УП ГУНП у м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР НП України.

Більше

Back to top button