Події

​​За жорстоке поводження з цивільним населенням судитимуть трьох учасників теро…

​​За жорстоке поводження з цивільним населенням судитимуть трьох учасників терористичної організації «ДНР»
 
???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників терористичної організації «ДНР».

???? Їм інкриміновано державну зраду, участь у діяльності терористичної організації, порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 111; ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

???? Розслідуванням встановлено, що обвинувачені обіймали псевдопосади «оперативного співробітника», «старшого оперуповноваженого першого відділення відділу захисту конституційного ладу і боротьби з тероризмом» та «старшого слідчого слідчого відділу» у так званому «міністерстві державної безпеки «ДНР».

???? З січня по листопад 2016 року, перебуваючи на псевдопосадах та діючи на виконання завдань ватажків терористичної організації «ДНР», вони жорстоко поводились з цивільними громадянами, затриманими в окупованому Донецьку за проукраїнські погляди.

???? Під час проведення допитів та незаконного утримання бойовики застосовували до мирних мешканців тортури, систематично наносили потерпілим велику кількість ударів руками і ногами по різних частинах тіла, що спричиняло сильний фізичний біль і страждання.

???? Також обвинувачені здійснювали психологічний тиск, щоб деморалізувати та залякати незаконно затриманих громадян.

????Спеціальне досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України.

Більше

Back to top button