Події

За рік ми довели, що співпраця органів прокуратури та громадського сектору мож…

За рік ми довели, що співпраця органів прокуратури та громадського сектору може давати практичний результат для країни та для кожного з нас – Андрій Костін під час зустрічі з Міжнародною радою експертів

????Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з учасниками Міжнародної ради експертів (МРЕ) – механізму співпраці Офісу Генпрокурора та громадянського суспільства. Вже рік МРЕ працює в оновленому складі. Оглянули результати та окреслили напрями подальшої співпраці.

????За цей рік ми довели, що органи прокуратури не просто здатні співпрацювати з громадським сектором. Ця співпраця може давати практичний результат для країни та для кожного з нас, – констатував Андрій Костін.

????Серед основних результатів – напрацювання, які допомагають ефективніше захищати права людини та притягати до відповідальності російських воєнних злочинців.

????Наразі робота МРЕ розширюється новими напрямами. Серед них: воєнні злочини проти довкілля, протидія торгівлі людьми, зміцнення співпраці прокуратури з місцевими громадами та незаконне утримання агресором цивільних у звʼязку з конфліктом.

????Щодо останнього, тут ми особливо потребуємо підтримки міжнародних партнерів та громадянського суспільства. Адже росія на регулярній основі вдається до викрадень та незаконного позбавлення волі людей на окупованих територіях за їхню проукраїнську позицію та відмову визнавати окупаційну «владу», – зауважив Генпрокурор.

????Він додав, що міжнародно-правові механізми протидії цим кричущим порушенням прав людини досі відсутні.

????До робочої групи увійшли організації, які вже давно працюють над визволенням людей, утримуваних агресором: «Центр прав людини Zmina» та «Фундація Катерини Осадчої».

????Внесок кожного з партнерів дуже цінний для нас. Унікальна експертиза, досвід та знання кожного і кожної дають синергетичний ефект. І саме ця єдність та співпраця допомагають долати безпрецедентні виклики, які стоять сьогодні перед нами, – зазначив Андрій Костін.

Back to top button