Події

За пособництво ворогу і колабораціонізм до 13 років за ґратами засуджено жителя…

За пособництво ворогу і колабораціонізм до 13 років за ґратами засуджено жителя Харківщини, який збирався передати в рф українську пшеницю

????Прокурори довели, що головний інженер комбінату хлібопродуктів у Куп’янську під час окупації міста активно співпрацював з російськими загарбниками.

????Спочатку чоловік намагався побудувати кар’єру «правоохоронця». У середині травня 2022 року він уклав трудовий договір з окупаційною адміністрацією та обійняв посаду так званого «полицейского взвода патрульной службы Управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

????У серпні 2022 року «голова» так званої «ВГА Харьковской области» своїм наказом призначив засудженого на посаду директора «государственного предприятия «Продовольственные ресурсы», яке окупанти створили на базі українського комбінату хлібопродуктів.

????Новоспечений «начальник» здійснив реєстрацію підприємства за російським законодавством у фейковій «налоговой службе Харьковской области». Через це підприємство отримало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора.

????Після цього псевдоочільник уклав договір з окупаційною «Купянской железной дорогой» на подачу залізничних вагонів для вивезення сільськогосподарських культур зі складських приміщень та елеватора українського комбінату хлібопродуктів на територію рф.

????Пособник окупантів збирався безоплатно передати представнику підприємства з м. Ростов-на-Дону рф пшеницю врожаю 2021 року. Однак повноцінній реалізації плану з передачі українського врожаю державі-агресорці завадили ЗСУ, які деокупували Куп’янськ.

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Back to top button