Події

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведуть двоє агентів рф, які допомагали…

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведуть двоє агентів рф, які допомагали рашистам захопити Лисичанськ та «зливали» позиції ЗСУ у Харкові

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще двох російських агентів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

За вказівкою агресора вони збирали розвіддані про базування та передислокацію підрозділів Сил оборони у боях на східному фронті.

Насамперед їх цікавили точні координати бойових позицій українських захисників в районах Харкова та Лисичанська.

Цю інформацію окупанти використовували для підготовки та проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів та штурму населених пунктів в обох регіонах.

Співробітники СБУ затримали агентів у результаті спецоперацій у Харківській та Луганській областях в березні і травні минулого року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив їм 15 років ув’язнення.

Як свідчать дані слідства, один із зловмисників допомагав окупантам захоплювати Лисичанськ.

Для цього він приховано збирав і передавав загарбникам місцерозташування укріпрайонів та вогневих позицій українських оборонців.

Інший злочинець – інженер однієї з філій комунального підприємства «Харківські теплові мережі».

Після початку повномасштабного вторгнення він «інформував» агресора про розміщення бронетехніки ЗСУ на території регіону, а також коригував ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури.

Обидва зрадники передавали розвіддані на тимчасово окуповану частину сходу України через «зв’язкових», які входили до складу 1-го і 2-го армійських корпусів південного військового округу зс рф.

Для комунікації використовували анонімні месенджери та заборонені соцмережі, а локації українських об’єктів надсилали у вигляді електронних координат з фотоматеріалами.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Back to top button