Події

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано промислове підприємство, я…

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано промислове підприємство, яке належало російському сенатору

???? Вищий антикорупційний суд задоволив позов Міністерства юстиції України до російського сенатора про націоналізацію його українських активів. В дохід держави стягнуто належні йому активи підприємства, вартість яких перевищує 500 млн грн.

???? Підставою для націоналізації майна сенатора рф стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій вчинених, з метою зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

???? За даними слідства, депутат обласної ради Костромської області рф від партії «единая россия» у 2011 році через підконтрольну йому кіпрську компанію придбав українське промислове підприємство у м. Конотоп Сумської області. Воно спеціалізується на виробництві гільз для двигунів внутрішнього згоряння.

???? У звʼязку з тим, що у 2015 році громадянин держави-агресора розпочав активну політичну кар’єру, він номінально продав українське підприємство своєму бізнес-партнеру, зберігаючи над ним фактичний контроль.

???? Вже у 2020 році він став сенатором ради федерації федеральних зборів рф від Костромської області. Щоб приховати свою належність до українського підприємства він перереєстрував його на підконтрольного громадянина Грузії, продовжуючи здійснювати фактичний управлінський контроль.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – Департамент контррозвідки СБУ.

Back to top button