Події

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано активи Міноборони РБ та гру…

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано активи Міноборони РБ та групи компаній рф

???? Вищий антикорупційний суд задоволив позови Міністерства юстиції України до Міністерства оборони РБ та групи компаній «Волга-Дніпро» рф. В дохід держави стягнуто належні їм активи – авіаційні двигуни до літаків АН «Руслан».

???? Підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

???? За даними слідства, з метою ремонту та продовження терміну експлуатації на державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків АН-124-100 «Руслан», які належали Міністерству оборони РБ та російській групі компаній «Волга-Дніпро».

???? Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучено та на них накладено арешт.

???? У Вищому антикорупційному суді прокурори довели, що російська група компаній «Волга-Дніпро» сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України шляхом фінансування та матеріально-технічного забезпечення військової агресії рф проти України.

???? Військово-політичне керівництво держави-агресора залучало літаки АН «Руслан» до підготовки та проведення повномасштабного вторгнення рф на територію України. Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі і товари подвійного призначення з інших країн на територію рф.

???? Досудове розслідування – ГСУ НПУ за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора України.

Back to top button