Події

❗️За клопотанням Офісу Генеральної прокуратури в рамках кримінального провад…

❗️За клопотанням Офісу Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження детективів Бюро економічної безпеки України суд прийняв рішення про передачу в управління АРМА торговельно-офісного центру «Гулівер».

➡️ Раніше слідством було встановлено, що керівництво компанії, яка є власником одного з найбільших ТРЦ Києва, ухилилось від сплати майже на 146 млн грн податків.

➡️ Детективи БЕБ з’ясували, що впродовж 2019-2021 років службові особи компанії уклали низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг та придбання товарно-матеріальних цінностей тощо.

➡️ Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території ТРЦ робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість.

➡️ Крім того, за допомогою проведення безтоварних операцій та послуг компанії вдалося ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах.

❗️Загальна сума завданих державі збитків становить понад 145,8 млн грн. Вказані кошти були легалізовані через підприємства, які входять до «транзитно-конвертаційної групи».

???? На підставі отриманих доказів детективи БЕБ повідомили керівника підприємства про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button