Події

За державну зраду засуджено ексмайора ДСНС України, який випросив посаду в оку…

За державну зраду засуджено ексмайора ДСНС України, який випросив посаду в окупантів

???? Прокурор у суді довів, що наприкінці травня 2022 року, під час наступу армії держави-агресора на м. Лиман, головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського РУ ГУ ДСНС отримав вказівку евакуюватись з населеного пункту. Проте він відмовився від виїзду з небезпечної території.

????Коли у червні до захопленого військами рф міста прибув заступник міністра так званого «мнс днр», засуджений приїхав на зустріч із ним та виявив бажання працювати на окупантів.

????Зрадивши присязі працівника правоохоронного органу, він добровільно обійняв псевдопосаду начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи ДБУ “пожежно-рятувальний загін м. Красний Лиман” у структурному підрозділі фейкового міністерства.

????До його обов’язків входило виїжджати на місця пожеж та складати акти з висновками, вигідними окупаційній адміністрації.

????Після звільнення м. Лиману українськими захисниками чоловік втік до м. Донецька.

????Його звільнено з лав ДСНС України та позбавлено звання майора служби цивільного захисту.

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суд ухвалив обвинувальний вирок мешканцю м. Лиману за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

????Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР у м. Краматорську.

Більше

Back to top button