Події

З початку року СБУ нейтралізувала майже 4 тис. кібератак на органи влади та крит…

З початку року СБУ нейтралізувала майже 4 тис. кібератак на органи влади та критичну інфраструктуру України

Кіберфахівці Служби безпеки системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року нейтралізовано майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури України.

Про це було наголошено у ході практичного семінару, який проводив кібердепартамент СБУ для працівників, відповідальних за інформбезпеку урядових органів та стратегічних об’єктів України. Загалом у заході взяли участь більше ніж 70 представників різних відомств.

Під час семінару співробітники Служби безпеки провели тренінг із підвищення кібербезпеки України, а також поділилися кращими практиками з протидії кіберзагрозам. Зокрема щодо використання систем управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), захисту кінцевих пристроїв (EDR) та поштових сервісів.

Як зазначили фахівці СБУ, більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури.

Зазвичай такими «точками входу» для російських хакерів є публічно доступні сервіси, насамперед – електронна пошта.

Під час семінару його учасники відпрацювали алгоритми спільних дій щодо реагування та мінімізації негативних наслідків відповідних кібератак.

Для посилення міжвідомчої взаємодії СБУ підключила електронні системи понад 1700 представників урядових структур і стратегічно важливих об’єктів до платформи обміну інформацією про виявлені кіберінциденти MISP-UA.

Усі комплексні заходи, які були відпрацьовані у ході практичного семінару, відбувалися у рамках так званого «місяця кібербезпеки» і суттєво посилять захисний потенціал державних автоматизованих систем від російських кібератак в умовах війни.

Back to top button