Події

З початку року до суду направлено в 10 разів більше кримінальних проваджень, ніж…

З початку року до суду направлено в 10 разів більше кримінальних проваджень, ніж у 2022-му, – в.о. Директора БЕБ Андрій Пащук

З початку року до суду направлено в 10 разів більше кримінальних проваджень, ніж у 2022. Про це в.о. Директора Бюро розповів в інтерв’ю Юридичній газеті. Він також зазначив, що по всіх кримінальних провадженнях відшкодовано 1,8 млрд грн до державного бюджету. Крім цього, не допущено розкрадання 7,2 млрд грн державних коштів.

➡️За словами Андрія Пащука, економічні злочини, яким наразі БЕБ приділяє найбільше уваги можна поділити за сферами. Це бюджетна, фіскальна сфери, сфера обігу підакцизних товарів, надання фінансових послуг і сфера віртуальних активів. Окремий блок — це злочини у сфері грантових коштів і коштів міжнародної фінансової допомоги.

➡️Кожна з них має свої виклики та тенденції.
Наразі до найактуальніших можна віднести нецільове і неефективне використання
бюджетних коштів, а також факти розкрадань, зокрема і на закупівлях для
Міноборони.

➡️«Нещодавно БЕБ оголосило про підозру керівникам компаній-виробників консерв для Міноборони, які від початку досудового розслідування заявляли про тиск, звертались до політиків і громадських організацій, однак детективи зібрали достатньо доказів їх причетності до незаконної схеми», – зазначив в.о. Директора Бюро економічної безпеки.

➡️На думку Пащука, економічна злочинність швидко пристосовується до нових умов та
будь-яких змін в країні. Вона адаптується, впроваджує нові інструменти. Особливо
це стосується злочинних груп.

➡️А одне із ключових завдань БЕБ — зрозуміти, як та чому бюджет втрачає чи недоотримує кошти, а потім запропонувати алгоритм усунення цих втрат. У цьому процесі, звісно, важлива і своєчасна реакція парламентарів у вигляді відповідних змін до законодавства.

Повне інтерв’ю читайте за посиланням.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button