Події

«З початку року БЕБ направив до суду в 5 разів більше справ, ніж за попередній рі…

«З початку року БЕБ направив до суду в 5 разів більше справ, ніж за попередній рік», – Андрій Пащук

 
За шість місяців 2023 року БЕБ направило до суду кримінальних проваджень майже в 5 разів більше, ніж впродовж минулого року.

❗️Загалом ефективність роботи Бюро збільшилась по всім показникам.

Про це у своєму інтерв’ю виданню Forbes розповів виконуючий обов’язки Бюро економічної безпеки Андрій Пащук.

«Наразі детективами бюро розслідується понад 1000 кримінальних проваджень по ухиленню від сплати податків, з яких направлено до суду в 5 разів більше, ніж за весь 2022-й. По цих справах відшкодовано 1,7 млрд грн завданих державі збитків».

На думку Андрія Пащука, БЕБ вже показує свою ефективність, це помітно за показниками цього року – є відчутний економічний ефект, й у бюджет Бюро принесло в рази більше, ніж витрачено на його роботу.

Водночас, коментуючи питання щодо скарг бізнесу на Бюро, Андрій Пащук наголосив, що наразі немає жодної справи про перевищення детективом своїх повноважень.

«Кожен кейс потрібно розглядати окремо. Навіть розпочате кримінальне провадження хтось вже сприймає як тиск, але як тоді працювати правоохоронним органам? Але згодний, що повинен бути певний баланс і такий майданчик допомагає почути один одного. Певні висновки потім можуть знайти своє відображення й у нормативно-правовій базі», – зазначив очільник Бюро.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button