Події

Єдине, що я міг зробити ― опанувати свій страх, ― розвідник Конан ✈️ Авіація вор…

???? Єдине, що я міг зробити ― опанувати свій страх, ― розвідник Конан
 
✈️ Авіація ворога, яка обстрілює човен. Різкий маневр шкіпера, який намагається вийти із зони ураження. Момент, коли опинився у відкритому морі ― і так довжелезні 14 годин.

???? Воїн підрозділу спеціального призначення ГУР МО України «Артан» на псевдо Конан усе це пережив і поділився своєю приголомшливою історією з журналістами чернівецького інформагентства «АСС».
 
✔️ До широкомасштабного вторгнення Конан працював у поліції та особистій охороні. 26 лютого 2022 року вступив до лав Збройних сил України, а через рік перевівся з побратимами в «Артан».
«Задачі у нас нелегкі, не всі хочуть за них братися», ― розповів Конан.  
 
???? За його словами, перед кожною місією спецпризначенці щонайменше 2-3 тижні проводять ретельну розвідку й дорозвідку, а тоді виконують бойову роботу.

«Це нормально, що є страх. У мене він також є ― всі ми люди. Але страхом треба керувати. Саме для цього ми тренуємося, щоб управляти ним. Проходимо певну підготовку: психологічну, фізичну», ― пояснив розвідник.  
???? Вміння керувати власним страхом, а ще ― величезна любов до життя та своєї сім’ї допомогли Конану у найкритичніший момент.
 
▪️ Під час однієї з місій у Чорному морі в серпні 2023 року катер «Артану» із 14-ма спецпризначенцями на борту кілька разів потрапляв під обстріл російської авіації.

«Коли ми були на відході, так мені стало неспокійно на серці, і я зняв усе екіпірування, яке було на мені, і одягнув жилет. За 20 хвилин я вже  опинився у воді», ― розказав Конан.  
 
???? Через щільний обстріл катер не зміг забрати Конана одразу, тож він у жилеті та гідрокостюмі залишився в Чорному морі ― за 130 кілометрів від берега.
 
«Я обрав собі за орієнтир одну із газовидобувних вишок вона пошкоджена і постійного горить. До неї мені було приблизно 20 км […] Єдине, що я міг зробити це просто опанувати свій страх і почати плисти в сторону сторону свого орієнтиру. Плив я 14 годин, з 5:40 ранку до 19:30 вечора», ― сказав Конан.
 
«Здаватися не хотілося. Хотілося плисти. Хотілося вижити це була моя основна мотивація. Вижити, щоб повернутися додому до своєї сім’ї», ― описав Воїн свої емоції.
 
☑️ Виснажений від навантаження та спраги він вирішив поспати.
«Пропливши десь приблизно 10 годин, я відчув сильну втому. Тоді я розвернувся на спину і просто заснув.  Прокинувшись на воді, я побачив, що мій орієнтир, до якого я плив, став ще далі, тому що течія понесла мене  в інший бік», ― пригадав Конан.  
 
«З часом я помітив на своєму горизонті рятувальний катер, який вийшов за мною. Вони також потрапили  під обстріл ворожої авіації двічі і вимушені були відійти. Це додало мені сил я знав, що мене вже шукають», ― розповів  спецпризначенець «Артану».

▪️ Невдовзі Конан знову побачив човен. То були його побратими, які весь цей час займались пошуком: підняли «Байрактар», побачили Воїна з повітря та  врятували.
«Мої плани далі служити на благо своїй країні, своєму народові, своїй сім’ї, захищати їх надалі, здобувати мир і злагоду для нашого народу», ― підсумував  Конан.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
Той самий «Конан» – розвідник ГУР, який 14 годин боровся за життя у відкритому морі та проплив 20км.

Back to top button