Події

​​⁉️ Як змінюються тактики, цілі і спроможності хакерських груп уряду рф та контр…

​​⁉️ Як змінюються тактики, цілі і спроможності хакерських груп уряду рф та контрольованих ним угруповань – звіт

???? Держспецзв’язку підготувала аналітичний звіт Russia’s Cyber Tactics H1’2023. Ми проаналізували та дослідили кіберзагрози з боку російських хакерських угруповань у 2022 році та у першому півріччі 2023 року, а також зміни в поведінці кіберзловмисників.

ℹ️ Викладена у звіті інформація стане у пригоді як українським фахівцям з кібербезпеки, так і міжнародним партнерам нашої країни. Зокрема, буде корисною:

✔️для розуміння мотивів російських хакерів, їхніх можливостей щодо проведення кібероперацій, а також – вибору цілей;

✔️для прогнозування, який кіберпотенціал ворог може використовувати у сучасних та майбутніх геополітичних конфліктах;

✔️для пошуку нових інструментів та методів протидії ворожим кібератакам тощо.

❗️Серед тенденцій 2023 року – підвищений інтерес ворожих хакерів до українських правоохоронних структур. Йдеться про проведення шпигунських операцій з метою отримання доступу до даних про докази воєнних злочинів росії, до матеріалів, зібраних та переданих в суди та прокуратуру, до запитів на затримання підозрюваних агентів тощо.

???? Під прицілом ворожих хакерів також продовжує перебувати енергетичний та медіасектор України.

????️ Окрім того, фахівці Держспецзв’язку виявили показову тенденцію проведення повторних атак. Хакери повертаються до попередніх цілей, які володіють і оперують критичними даними, потрібними російським військовим. Такий підхід дає зловмисникам можливість стратегічного планування майбутніх операцій і прогнозування нашої реакції. Заздалегідь знаючи про мережеву інфраструктуру, захисні заходи, ключовий персонал і моделі комунікації організації-жертви, нападники мають істотну перевагу, коли йдеться про експлойт організацій, скомпрометованих у минулому.

???? Більше – читайте в аналітичному звіті Russia’s Cyber Tactics H1’2023.

???? Нагадуємо також, що для кращого розуміння змін у завданнях, що стоять перед російськими державними хакерськими угрупованнями та іншими командами, що беруть безпосередню участь у кампаніях атак проти України, ви можете ознайомитися з нашим попереднім звітом – Russia’s Cyber Tactics: Lessons Learned 2022 ????
https://cip.gov.ua/ua/news/russia-s-cyber-tactics-lessons-learned-in-2022-ssscip-analytical-report-on-the-year-of-russia-s-full-scale-cyberwar-against-ukraine

Back to top button