Події

Як на авто саперів розвозили хліб, а росіяни мінували навіть свої міни, – розповід…

Як на авто саперів розвозили хліб, а росіяни мінували навіть свої міни, – розповідає вибухотехнік поліції Сумщини Ігор Черняк

Начальник вибухотехнічної служби розміновував деокуповані території рідної Сумщини, а також Харківської та Херсонської областей. Йому з колегами довелося в екстремальних умовах опановувати знешкодження модифікованих вибухових предметів та розміновувати гектари землі, нашпиговані мінними пастками.

Після звільнення Сумської області від російських загарбників одними із перших до населених пунктів зайшли вибухотехніки, адже, тікаючи, ворог мінував все, що міг. Крім того, росіяни цілодобово обстрілювали міста та села Сумщини, а відтак майже в кожному дворі були залишки систем залпового вогню, мінометних та артилерійських обстрілів:

????«Ніколи не забуду заплакані очі літньої жінки, яка залишилась сама в селі. В її домогосподарство влучив ворожий снаряд. На подвір’ї були залишки вибухівки, через яку старенька не могла вийти з напівзруйнованого будинку, бо боялась. Коли ми з колегами приїхали на розмінування, то навіть і не здогадувались, що в будинку хтось може жити. Знесилена жінка нічого не могла сказати, вона просто обіймала мене і плакала».

www.npu.gov.ua
Національна поліція України

Начальник вибухотехнічної служби розміновував деокуповані території рідної Сумщини, а також Харківської та Херсонської областей. Йому з колегами довелося в екстремальних умовах опановувати знешкодження модифікованих вибухових предметів та розміновувати гектари…

Back to top button