Події

​​ Визначили сім каналів, які вестимуть мовлення на базі державного мультиплек…

​​???? Визначили сім каналів, які вестимуть мовлення на базі державного мультиплексу МХ-7

Під час вчорашнього засідання Нацрада з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців конкурсу на мовлення в національній багатоканальній мережі МХ-7. Серед них – як державні мовники, так і приватні телекомпанії.

Відповідно до рішення медіарегулятора, місце в державному мультиплексі займуть:

ТОВ «Солар медіа» (логотип «СОНЦЕ») із села Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

ТОВ «Ми-Україна» з міста Києва (логотип «МИ-УКРАЇНА»).

ДП «Парламентський телеканал «Рада» (логотип «РАДА») з міста Києва.

ТОВ «Дідживан» (логотип «УНІАН 2») з міста Києва.

ТОВ «Віжн 2+2» (логотип «ВІЖН 2») з міста Києва.

ТОВ «Віжн 3» (логотип «ВІЖН 3») з міста Києва.

ТОВ «Телерадіокомпанія «Корисне ТБ» (логотип «СВІТЛО») з міста Києва.

Вже незабаром, після сплати ліцензійних внесків, кожна з телекомпаній отримає ліцензію та зможе розпочати процедуру підписання договорів на комерційне мовлення з Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ).

???? «Головним завданням державного мультиплексу є донесення інформації від українських мовників у ті райони, де раніше українського цифрового телебачення не було. Передусім йдеться про прикордонні населені пункти, де подекуди люди не мали альтернативи російському чи білоруському пропагандистському контенту. Це – важлива складова інформаційної війни, яку веде проти нас росія», – наголосив заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.

У КРРТ підкреслили, що очікують проведення повторних відборів, щоб заповнити усі 12 слотів для трансляції, на які розрахований мультиплекс МХ-7.

???? «Сподіваємося, що до початку року ми отримаємо всі 12 каналів. Адже що більше різноманітних каналів у мультиплексі, то цікавішим є цей продукт для українців», – додав технічний директор Концерн РРТ Сергій Семерей.

Back to top button