Події

Витратили 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції – викрито дв…

Витратили 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції – викрито двох посадовців КМДА

???? За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом директорам департаментів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

???? За даними слідства, у березні 2022 року за ініціативи цих посадовців розпорядженням Київської міської військової адміністрації прийнято рішення про передислокацію плавучої насосної станції, яка перебуває на балансі ПрАТ «АК «Київводоканал».

???? Організацію виконання розпорядження покладено на керівників двох департаментів Київської міської ради КМДА. Вони не вжили жодних заходів щодо перевірки технічного стану насосної станції.

???? Встановлено, що вона на даний час не підлягає експлуатації за цільовим призначенням. Не дивлячись на це, з резервного фонду бюджету міста Києва на роботи з її передислокації витрачено 64 млн грн, що становить 90 % від загальної вартості запланованих робіт.

???? Внаслідок службової недбалості підозрюваних передислокацію плавучої насосної станції на теперішній час так і не виконано, а грошові кошти з резервного фонду бюджету міста Києва витрачено безпідставно.

???? Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

???? Досудове розслідування – Печерське УП ГУ НП у місті Києві, оперативний супровід ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

Back to top button