Події

Виправдовував збройну агресію рф та закликав чинити супротив «нечисті» – пові…

Виправдовував збройну агресію рф та закликав чинити супротив «нечисті» – повідомлено про підозру мешканцю столиці

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України ( ч. 2 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний на власній сторінці у TikTok поширював відеозаписи блогера, в яких містилися виправдування та визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

????У цих відеоматеріалах блогер закликав усіх глядачів контенту не терпіти «нечисть» та беззаконня, об’єднуватися, створювати свою армію та чинити супротив «нечисті» та «гнати її зі святої русі».

????Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що вказані висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

????Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

????Стосовно блогера обвинувальний акт скеровано до суду за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 109, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Back to top button