Події

Викрито співробітницю консульства, яка незаконно видавала українські візи меш…

Викрито співробітницю консульства, яка незаконно видавала українські візи мешканцям Південної Азії для виїзду в ЄС

????За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру другому секретарю з консульських та адміністративних питань Посольства України в одній із країн Центральної Азії.

????Їй інкриміновано сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

????За даними слідства, підозрювана протягом листопада 2020 року – липня 2021 року незаконно оформила 23 візи для в’їзду в Україну громадянам Ісламської Республіки Пакистан, Народної Республіки Бангладеш та інших країн з так званого переліку «країн міграційного ризику».

????У подальшому іноземці використали ці візи для незаконного перетину державного кордону України та виїхали до країн ЄС.

????В ході обшуків за місцем проживання підозрюваної правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи із доказами протиправних дій та готівку в іноземній валюті.

????Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід, вирішується питання щодо накладення арешту на її майно. Встановлюються всі обставини злочину та причетні до нього особи.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент контррозвідки СБУ.

Back to top button