Події

Викрито посадовця Київської міської військової адміністрації, який за гроші д…

Викрито посадовця Київської міської військової адміністрації, який за гроші допомагав чоловікам виїхати з України

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації.

????Його викрито на організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

????За даними слідства, посадовець вступив у змову з поки невстановленими працівниками центрів комплектування та соцпідтримки на території міста Києва. Вони мали повноваження виготовляти документи про зняття громадян з військового обліку.

????У подальшому він зустрівся зі своїм знайомим, який повідомив йому про необхідність виїзду за кордон разом із своїми партнерами.

????Вони хотіли виїхати за межі України для обговорення питання отримання волонтерської допомоги від контрагентів в ОАЕ.

????У відповідь військовослужбовець сказав, що для безперешкодного виїзду їм необхідно отримати документи про виключення з військового обліку та непридатність до служби.

????Ціна «послуги» становила 10 тис доларів США для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми пообіцяли оформити фіктивні документи для трьох осіб.

????Правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

????Організатора схеми затримано під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам.

????В ході обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування, КМВА вилучено понад 48 тис доларів США та 5 тис євро.

????Наразі затриманому повідомлено про підозру.

????Також перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного із київських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та інших осіб.

????Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі ДБР.

Back to top button