Події

Викрито міжрегіональну злочинну групу, яка займалася крадіжками, грабежами і р…

Викрито міжрегіональну злочинну групу, яка займалася крадіжками, грабежами і розбоями

????За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора викрито учасників міжрегіонального злочинного угруповання. Воно займалося крадіжками з помешкань громадян, грабежами та розбоями (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 186, ч. 4 ст. 187 КК України).

????За даними слідства, влітку цього року в Одесі учасники групи проникли до будинку підприємця. Вони нанесли господарям тілесні ушкодження та звʼязали їх. Отримавши доступ до сейфу, грабіжники заволоділи 1 750 000 гривень та ювелірними виробами.

????Ще один з епізодів злочинної діяльності – це проникнення до квартири в центрі Києва. Там вони незаконно заволоділи коштами у сумі близько 2 300 000 гривень, ювелірними виробами та іншими цінними речами.

????До кожної «справи» учасники групи – мешканці Києва, Харківської, Одеської та Сумської областей ретельно готувалися. Підшуковували жертву, збирали про неї інформацію, проводили спостереження та відпрацьовували шляхи втечі.

????Внаслідок засідки правоохоронців діяльність групи припинена. Трьох учасників затримано безпосередньо під час вчинення злочину.

????Проведено 24 обшуки. Вилучено ювелірні прикраси, дорогоцінне каміння, що були викрадені у потерпілих, зброю, автомобілі, грошові кошти, а також знаряддя для вчинення злочинів – відмички, радіостанції, GPS-трекери тощо.

????На даний час семи учасникам повідомлено про підозру і застосовано запобіжні заходи.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції, оперативний супровід – ДСР.

Back to top button