Події

Викрито командування та співробітників елітного спецназу рф, які вчиняли диве…

Викрито командування та співробітників елітного спецназу рф, які вчиняли диверсії в Україні та ЄС

????За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора викрито командний склад та співробітників ссо та інших спецпідрозділів зс рф, які вчиняли диверсії на території України і Євросоюзу, починаючи з 2014 року.

????Наразі колишньому командувачу гру гш зс рф, командувачу ссо зс рф, двом командирам спецназу російського гру та ще 23 співробітникам ссо зс рф і бойовикам «лнр/днр» повідомлено про підозру за фактом диверсії (ст. 113 КК України).

????За даними слідства, для виконання спецоперацій вони використовували російські спецрозвідувальні супутники, новітні зразки російського озброєння, розвідувальні вогневі комплекси радіоелектронної боротьби.

????Під час виконання завдань спецпризначенці вживали додаткові заходи щодо конспірації – використовували позивні, фальшиві документи прикриття, заздалегідь підшукані абонентські номери інших країн.

????У 2015 році представники російської спецслужби організували підрив об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ у м. Сватове на Луганщині.

????У ході розслідування встановлено, що для цього, у жовтні 2015 року вони перемістили своє озброєння з тимчасово окупованого Донецька на передові позиції бойовиків. Звідти запустили дрони до складів ЗСУ у м. Сватове та скинули на них запалювальні гранати з парашутною системою.

????В результаті цього на складах відбулась детонація запасу боєприпасів, які там зберігались. Загинуло четверо людей, ще 15 отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження, знищено військового майна та пошкоджено житло людей на суму понад 85 млн грн.

????Також правоохоронці у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність ссо зс рф та інших спецпідрозділів зс рф до підриву складу з озброєнням у м. Врбетице в Чехії у 2014 році. Внаслідок цього загинули доє людей та державі завдано збитків – майже 30 млн чеських крон.

????Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button