Події

Викрито групу осіб, яка планувала вчинення терористичних актів на Київщині З…

Викрито групу осіб, яка планувала вчинення терористичних актів на Київщині

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом громадянам України повідомлено про підозру у створенні терористичної групи та участі в ній, незаконному виготовленні вибухових речовин, вчинених організованою групою (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 263-1 КК України).

????За даними слідства, починаючи з квітня 2023 року, підозрювані утворили терористичну групу та діяли на виконання завдань представників російських спецслужб. Вони планували здійснити низку терористичних актів на території м. Києва та Київської області.

????Дотримуючись умов конспірації, підозрювані закуповували компоненти, щоб виготовити вибухові речовини і зброю для ураження об’єктів військової та критичної інфраструктури.

????У ході проведення одночасних обшуків у м. Києві та м. Чернігові за місцем реєстрації та тимчасового проживання підозрюваних вилучено зброю, боєприпаси, гранати та інші вибухові пристрої, лабораторне обладнання та хімічні речовини, необхідні для виготовлення саморобних вибухових речовин та пристроїв, комплектуючі для виготовлення БПЛА, мобільні термінали та інше.

????Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України.

????Наразі їм обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – Департамент контррозвідки СБУ.

Back to top button