Події

Викрито групу агентів фсб рф, які передавали окупантам розвіддані За процес…

Викрито групу агентів фсб рф, які передавали окупантам розвіддані

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України ще трьом агентам фсб рф повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані виконували завдання «куратора» зі спецслужби рф. Вони збирали та передавали йому через месенджер розвіддані про місця розташування, озброєння та особовий склад Сил оборони України.

???? За кожне виконане завдання підозрювані отримували від представника держави-агресора грошову винагороду. Сума залежала від терміновості та якості виконаної ними «роботи».

???? Правоохоронці провели масштабну спецоперацію у декількох областях України.

???? Зокрема, на Вінниччині затримали місцевого мешканця. Він проводив фото- і відеозйомку об’єктів та прилеглої місцевості з вікон магазинів й інших будівель, щоб визначити місце розташування Штабу командування Повітряних Сил ЗСУ та підрозділів Нацгвардії.

???? У Дніпропетровській області правоохоронці викрили агента фсб рф з позивним «Грім», який позиціонував себе як безробітний. З метою збору інформації за завданням «куратора» він періодично влаштовувався на роботу поблизу об’єктів, які його цікавили.

???? Підозрюваний малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території м. Кривого Рогу, визначав місця зберігання техніки та боєприпасів. Також він намагався отримати плани евакуації і схеми будівель місцевих підрозділів Сил оборони.

???? Ще одного агента фсб рф затримали в Одесі. Використовуючи своїх знайомих, у тому числі українських військових, він намагався дізнаватися паролі для пересування по місту у комендантську годину та для проїзду блокпостів.

???? За завданням окупантів підозрюваний мав визначити GPS-координати військових об’єктів. Для цього він об’їжджав місцевість та робив спеціальні позначки на електронних картах.

???? Наразі всі троє підозрюваних перебувають під вартою.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ за оперативного супроводу СБУ у м. Києві та Київській області.

Більше

Back to top button