Події

​​Викрито двох «приватних детективів», які збували інформацію з обмеженим доступ…

​​Викрито двох «приватних детективів», які збували інформацію з обмеженим доступом

???? За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито двох мешканців Київщини, які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігалась у державних базах даних.

???? За даними слідства, колишній співробітник правоохоронного органу разом зі знайомим створили так зване приватне детективне агентство.

???? Вони пропонували широкий спектр юридичних послуг, а також збір конфіденційної інформації про людину – номери мобільних телефонів та автомобілів, паспортні дані, номери банківських рахунків особи, дані щодо перетину державного кордону та інше.

???? В залежності від замовленого обсягу інформації вартість послуг «детективів» становила від 800 до 2,6 тис доларів США.

???? Інформацію про громадян вони отримували із закритих баз державних органів.

???? Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів та передачі даних про громадянина «замовнику».

???? Наразі їм повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

???? У ході обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучено флеш-накопичувачі, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

???? Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ДКІБ СБУ.

Більше

Back to top button