Події

Викрито черкащанку та киянина, які виправдовували збройну агресію рф За проц…

Викрито черкащанку та киянина, які виправдовували збройну агресію рф

????За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Черкас та мешканцю столиці.

????Їм інкриміновано виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікацію її учасників (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Також жінці інкриміновано несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

????За даними слідства, 62-річна підозрювана упродовж вересня-жовтня 2023 року у телефонних розмовах зі своїми знайомими виправдовувала російську агресію та очікувала на прихід окупантів до влади.

????Вона визнавала правомірність збройної агресії рф та бажала, щоб швидше до Черкас зайшли російські війська. Порівнювала українців з фашистами, яких потрібно знищувати, і захоплювалася взяттям ворогом українських міст.

????Також жінка збирала й під час телефонних розмов поширювала дані про розташування і кількість військовослужбовців та військової техніки в обласному центрі, результати ракетних ударів ворога по місцевій інфраструктурі.

????Ще один підозрюваний – знайомий жінки киянин. У розмовах з нею чоловік також закликав до знищення українців, захоплення держави військами рф та нанесення масованих ударів по енергетичним об’єктам України.

????В обох прихильників «руського миру» вилучили мобільні телефони, символіку держави-агресора, футболку з російським лозунгом, а також зброю та набої до неї.

????Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Back to top button